Vytvor si kariéru podľa vlastných predstáv v spolupráci s nami!

0

Your Cart is Empty

July 22, 2021 2 min read

Aké sú hlavné výhody investovania do nehnuteľnosti a na čo si dať pri výbere a kúpe bytu pozor? Povedzme si tipy, ktoré sme získali zo skúseností s našimi klientami.

 

BENEFITY INVESTIČNEJ NEHNUTEĽNOSTI

 

# 1 STABILNE ULOŽENÉ VLASTNÉ ZDROJE

Ak má niekto veľký obnos peňazí a nevie, čo s ním robiť, je lepšie kúpiť nehnuteľnosť, ako by mali peniaze strácať na hodnote v banke. Nehnuteľnosť je z dlhodobého hľadiska aktívom, ktorá na hodnote neustále rastie. Pritom Vám prináša pasívny príjem z prenájmu.

 

# 2 CUDZIE ZDROJE NA KÚPU BYTU ZO MŇA ROBIA INVESTORA

Ak nemáte vlastné zdroje nato, aby ste kúpili nehnuteľnosť, tak tento typ bude pre Vás zaujímavý. Použitie peňazí od banky, aby ste mohli kúpiť nehnuteľnosť, ktorá vám následné spláca splátky hypotéky nájmom je lákavé. O pár rokov Vám nájomcovia splatia hypotéku a vy sa stanete výlučným vlastníkom nehnuteľnosti.

Týmto dokážete nadobudnúť slušný majetok. Treba si to ale veľmi dobre prepočítať a dať si pozor na viacero faktorov? Akých? Ukážeme si nižšie.

 

# 3 VAŠA INVESTÍCIA JE VO VAŠICH RUKÁCH

Nemusíte zveriť peniaze žiadnej inštitúcii a dôverovať jej stratégiám zhodnocovania mejatku. Všetko si manažujete sami.

 

AKO TO VYZERÁ V PRAXI?

Čo musíte vedieť predtým ako kúpite nehnuteľnosť:

 

1. ČO OČAKÁVATE OD DANEJ INVESTÍCIE?

Má investícia slúžiť nato, aby ste nadobudli časom nehnuteľnosť, na ktorú ste nedali žiadne vlastné zdroje? Má investícia slúžiť len na uloženie vašich peňazí? Alebo chcete doživotný pasívny príjem... Stanovte si cieľ! Podľa neho viete nájsť vhodný byt a nájomcov pre Vás.

 

2. KOMU CHCETE DANÚ NEHNUTEĽNOSŤ PRENAJÍMAŤ?

Ak viete, komu chcete nehnuteľnosť prenajímať, viete si aj zadefinovať, čo daná skupina ľudí hľadá. Ak budete prenajímať presne taký byt, po akom je vysoký dopyt, nemusíte sa báť, že ho neprenajmete.

Má to byť rodina s deťmi? Asi viete, že nebudú hľadať jednoizbový byt. Novomanželia? Zrejme hľadajú 2i zariadený byt, pretože po svadbe neostali prostriedky na nábytok.  Rozhodli ste sa pre študentov? Malo by to byť niečo jednoduché, s čím nebudete mať veľa starostí. Byt viete lacno zariadiť z bazáru alebo nábytkom z Ikey.

Zadefinujte si cieľovú skupinu!

 

3. V AKEJ LOKALITE SA BUDE NEHNUTEĽNOSŤ NACHÁDZAŤ?

Koľko Vám majú nájomcovia mesačne platiť? Od toho sa odvíja, v akej lokalite bude nehnuteľnosť. Treba si zmapovať trh, zistiť za aké peniaze sa prenajímajú byty v danej lokalite. Pýtajte sa sám seba...Oplatí sa prenajímať v meste, kde sú nehnuteľnosti drahé? Má nehnuteľnosť potenciál rásť na hodnote? Je to mesto, v ktorom sa nestavajú nové projekty? Ak sa v danom meste málo stavia, pravdepodobne ceny budú stále rásť. Kam až budú rásť? Ukážeme si v nasledujúcom článku.

 

Pri kúpe investičného bytu je potrebné mať veci dopredu DOBRE prepočítané. Ukážka toho, ako to viete jednoducho spraviť, je pre Vás tu:

 

Chápem, že máte veľa otázok a pravdepodobne chcete pre seba iba to najlepšie.Ak chcete vedieť odpovede na všetky vaše otázky a  potrebujete poradiť pri kúpe investičného bytu, napíšte nám e-mail a my vám radi poradíme.

 

Bc. Marek Kvasnička

 

Sledujte Kvasnickas aj na Facebooku Kvasnickas.

 


Leave a comment